BetűméretBetűméret: -  +
Hirdetés azonosítóHirdetés azonosító: 666334
Hirdetés feladvaFeladva: 2024. 05. 17.
TelepülésHely: Magyarország
KategóriaKategória: Mezõgazdaság

Villanypásztor riasztó, mikroprocesszor vezérléssel.

Ár: 30.000 ft

Olyan elektronikus jelzõ és riasztó készüléket ajánlok figyelmébe, ami alkalmas lehet területvédelmi problémáinak megoldására. Az eszköz alkalmazható villanypásztor kerítések, elektromos karámok és elektromos biztonsági kerítések felügyeletére azok teljes körû riasztó funkciókkal történõ ellátására. A riasztó telepíthetõ új építésû és már meglévõ elektromos kerítés rendszerekre egyaránt. A készülék használatával ön a hagyományos villanypásztor rendszerét intelligens elektromos kerítéssé alakítja, nem kell tovább aggódnia a kerítés hibák, állat szökések, állatlopások miatt, az intelligens villanypásztor riasztó, vissza adja önnek a nyugalmat-bármilyen távol is legyen területétõl. Mobiltelefonjára azonnal meg kapja a szükséges és igényelt információkat, riasztó jeleket, így azonnal tud intézkedni a probléma elhárításában.
A mikroprocesszor alapú elektronika, folyamatosan figyeli a villanypásztor által generált feszültség impulzusokat, így érzékeli az áram és a testvezeték szakadását, az energiaellátó leállását (meghibásodását), az áramszál feszültségáthúzásait. Az érzékelés kiterjed az impulzusok feszültségének a mérésére is, ezáltal nem csak a rövidzárlatot, hanem azt is érzékeli, ha valami kisebb mértékben vezeti el az impulzusáramot, mint pl: a hozzáérõ állat esetleg ember, vagy a túl magas aljnövényzet. Ezekben az esetekben az elektromos kerítés hatékonysága leromlik, mivel a huzalokba táplált áram-feszültség értéke lecsökken az nem tartja kellõen távol az állatokat, így a telepített villanypásztor nem képes tovább betölteni a kerítés szerepét az állat terelés funkcióját. Mivel az ember nem képes folyamatosan ellenõrizni az általa telepített elektromos karám állapotát, ezért van szükség korszerû elektronikus jelzõrendszerek használatára.
Az általam ajánlott riasztó, készülékrendszerben (zónákban) történõ használatával akár több km hosszú elektromos karám oldalainak hiba állapota is kijelezhetõ, vagyis célirányosan egy-egy szakaszra bontható a hiba, hej meghatározása- idõ és költség hatékony megoldásként.

Az ajánlott alapriasztó készülék, két független riasztási kimenettel van ellátva, az egyik a már említett impulzus figyelésébõl adódó, a másik a telepüzemû alkalmazás esetén, (amikor az egész rendszer mûködését akkumulátor látja el), az akkumulátor kapocs feszültségének lecsökkenésébõl adódó, így lemerülés elõtt hibajelzést generál.
Tervezésekor figyelembe vettük, hogy minél több rendszerbe illeszthetõ legyen a riasztó, így a riasztási kimenetek relével vannak megoldva, melyek váltó érintkezõ kimenetei univerzális alkalmazhatóságot tesznek lehetõvé.

Mûködési leírás
A készüléket, minden estben az adott villanypásztorhoz kell „hangolni”, ez egy egyszerû folyamat, melynek során egy potenciométerrel, a bejövõ impulzus nagyságát egy led-soros feszültségszint kijelzõ közepére kell beállítani. Ha bármilyen a normálistól eltérõ impulzust érzékel a processzor, és az 6 mp-nél hosszabb ideig fenn áll, riasztási állapotba lép át a kimenet. Ha az akkumulátor feszültsége 10,8V alá csökkent, a hozzá tartozó kimenet lép át riasztási állapotba. A kimenettel közvetlenül kapcsolhat: hang - fényjelzõt, szirénát vagy GSM telefon hívót-átjelzõt esetleg GPS nyomkövetõt.

Az alkalmazási területtõl függõen a készülék kérhetõ úgy, hogy a hiba fennállásáig riaszt, vagy addig, amíg a kezelõ nem indítja újra a készüléket.

Opcionálisan hozzácsatolható kiegészítõkkel az alap riasztó készülék és a villanypásztor energia ellátó készülék GSM telefonon keresztül vagy távkapcsoló használatával esetleg LED-es vagy LCD kezelõn keresztül is ki és bekapcsolhatóvá tehetõ. GSM kommunikátoron keresztül akár több telefonszámra is tud küldeni ingyenes riasztó hívásokat vagy SMS hiba üzeneteket, vagy leellenõrizhetõ mobil telefonon keresztül a rendszer és érzékelõinek mûködési állapota. Kiegészítõ elektronika és további érzékelõk használatával képes egyéb riasztófunkciókat is ellátni, pl. kapunyitás, szabotázs, rezgés, mozgás, víz, füst, stb érzékelõk hibajeleit továbbítani, kijelezni. A teljes rendszer kiépítésében tudunk segíteni.

Az alap villanypásztor riasztó készülék kezelése, beállítása egyszerû, felszerelése gyors és könnyû, igény esetén pl. a GSM hívót / vezérlõt, távkapcsolót stb. akár kültéri dobozba szerelve-felprogramozva biztosítjuk, önnek csak a két nagyfeszültségû kábelt kell csatlakoztatnia és a rendszer mûködik.

Kérjen elõzetes információt, villanypásztor problémáinak megoldására.
telefon: 20/533-3030 e-mail > info(kukac)elektromoskeritesk(pont)hu

Mûszaki jellemzõk:
Fogyasztás: > 100 mA
Mûködési hõmérséklet: -10 ~ +40 °C fok közt
Tápfeszültség : 11 - 15V DC (polaritás védelemmel ellátva)
Tápfeszültség csatlakozás: 1. DC aljzat 2,1 / 5,5 DC dugó
2. sorkapoccsal a csatlakozó soron
Nagyfeszültségû bemenetek: 2-5KV, 5-10KV, szorítós banán aljzatok
Riasztási kimenetek: váltó érintkezõk, terhelhetõsége: max. 2A / 24V,sorkapoccsal a csatlakozó soron
Hely: Magyarország


✉ Üzenek a hirdetőnek:

Tárgy:


Üzenet:


Email elérhetőség (ahová a hirdető választ írhat Önnek):
Megosztom a Facebookon     Hirdetés nyomtatása     Elküldöm e-mailben     Tumblr     Twitter